V.V. De Dreef E3 wint Blauwe kaart

BlauweKaart

U heeft het misschien al eens gezien op de televisie tijdens een reclamespotje van de KNVB over sportiviteit; de Blauwe Kaart. Het is een initiatief bedacht door Volkswagen en de KNVB om de sportiviteit te vergroten op en rond het voetbalveld. Het is een mooi initiatief omdat je namelijk een Blauwe Kaart kunt uitdelen aan het team waartegen je hebt gevoetbald.

Afgelopen zaterdag, 28 november, heeft V.V. De Dreef E3 een uitwedstrijd gespeeld tegen Geinoord Nieuwegein. Na afloop van de wedstrijd kregen wij als team een Blauwe Kaart uitgereikt waarop stond dat wij sportief gespeeld hadden en dat ze ons wilde bedanken voor de sportiviteit tijdens de wedstrijd zowel van de spelers als van de ouders die langs de lijn de jongens aanmoedigden. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en goed voor V.V. De Dreef E3 en de spelers hebben laten zien dat ze, ondanks een nederlaag, altijd sportief blijven tijdens de wedstrijd. Het was voor ons de eerste keer dat wij een Blauwe Kaart uitgereikt kregen maar het is iets om toch trots op te zijn. We verloren de wedstrijd namelijk met 7-0 maar de spelers bleven positief en vooral sportief naar de tegenstander toe.

Dit werd zeer gewaardeerd en wij, als team van V.V. De Dreef E3, zijn er trots op dat wij die kaart hebben mogen ontvangen. Als team willen we altijd sportief en respectvol zijn en blijven naar de tegenstander ongeacht wat er gebeurd op het veld. Het is daarom ontzettend leuk om als team van V.V. De Dreef de Blauwe Kaart te ontvangen en wij hopen als team maar ook als vereniging dat er veel teams zullen volgen die de Blauwe Kaart mogen ontvangen van de tegenstander! Want sportiviteit en respect staan altijd voorop het resultaat!

 JEUGD

Op woensdag 20 februari zijn de meiden van V.V. De Dreef tweede en derde geworden op het meiden zaalvoetbaltoernooi in Hoograven. V.V. De Dreef deed mee met twee teams van vijf speelsters. De inspanningen werden beloond. De teams mochten twee bekers mee naar Overvecht nemen. Voetbalster Dikra van V.V. De Dreef won de de prijs voor beste speelster van het toernooi.

JEUGD

Op vrijdag 8 februari had trainster Loïs Bruessing een teambuiding avondje georganiseerd voor het meidenteam van V.V. De Dreef. De avond bestond uit samen voetballen, gezellig eten en verschillende soorten spellen. Het was een geslaagde avond.

Samenwerking in de wijk

Trainers van V.V. De Dreef hebben op dinsdag 5 februari voetbaltraining gegeven aan leerlingen van het OBS Overvecht locatie Wezerdreef. De trainingen zijn ter voorbereiding van het schoolvoetbaltoernooi in april.

V.V. De Dreef  is aan de slag gegaan om de eerste Vreedzame voetbalvereniging in Overvecht te worden

Op 10 december 2012 is V.V. De Dreef van start gegaan met het project de Vreedzame methode in de sport. Ger  Roos van Eduniek gaf de kick off van het project aan de trainers, leiders en bestuur van de club. In drie avonden worden zij getraind in de Vreedzame methode. Het uitgangspunt is het creëren van een positief klimaat waarin alle kinderen elkaar kennen en zich veilig voelen en waar kinderen en sportbegeleiders op een positieve manier met elkaar omgaan. Belangrijke onderdelen zijn: positief gedrag stimuleren, positief coachen, kinderen verantwoordelijkheden geven die ze aan kunnen en het leren omgaan met conflicten. De Vreedzame aanpak past goed bij het thema Sportiviteit & Respect, wat een grote rol speelt in het Voetbalbeleidsplan van V.V. De Dreef.

Komend weekeinde zaterdag 8 en zondag 9 december geen voetbal bij De Dreef

De KNVB heeft besloten alle amateurwedstrijden voor komend weekeinde (zaterdag 8 en zondag 9 december) af te gelasten ter nagedachtenis aan de maandag overleden grensrechter. Ook de training van de D1 op zaterdag 8 december gaat niet door.

Imam Mohamed Ali Al Manaar tekent 10 jaar contract bij V.V. De Dreef als spits.

Woensdag 17 oktober 2012 Vriendinnendag

Wat begon met een wat regenachtige dag, liep uit op een mooie dag met een top activiteit. Om elf uur ’s ochtends stroomden de meiden de kantine van V.V. De Dreef binnen, een grote opkomst. Een paar oude, maar ook veel nieuwe gezichten.

Allemaal samen in de kantine van V.V. de Dreef, veel geklets en gegiechel maar ook veel voetbal. De meiden kregen een hartelijk welkom op de eerste vriendinnendag van V.V. de Dreef en de trainers worden voorgesteld, Justa en Milou voor de jongste groep en Peter voor de oudste meiden. Wat gegiechel als Peter naar voren komt. Maar al snel zien de meiden dat hij serieus met ze wilt gaan trainen.

De training begint, twee bloedfanatieke groepen meiden aan de bal. Enthousiasme en nieuwsgierigheid valt van de gezichten van de meiden af te lezen. De anderhalf uur gaan snel voorbij. Op het veld nog een leuke groepsfoto en dan sprinten naar het eten en drinken. De tafels waren al gedekt en het eten stond al klaar.

Als de meiden zich hebben omgekleed komen de “goody bags”, één voor één mogen de meiden naar voren komen en ze kregen een daverend applaus van de andere kinderen en een leuk cadeautje. Na afloop wordt er nog wat gevoetbald, spelletjes gespeeld en er komt een vaste trainingstijd voor de meiden. Eerst om te kijken of ze het leuk vinden, maar met als doel een vast meidenteam.

Iedereen is erg enthousiast en de vriendinnendag mag dan ook zeker als GESLAAGD in de boeken komen te staan.

Training meiden: maandag van 17:00 tot 18:00

Loïs Bruessing

Stagiaire V.V. de Dreef

Bewaren

Bewaren